Miskolczy József üzente 15 éve

Bizony "bálvány" az - ami megrontja az Istennel való kapcsolatot, bármi egyéb(szokás, emlék,stb.) legyen - és ezért kellett Sámuelnek "igazságot szolgáltatni" Micpában - nem egyszerűen "bíráskodott" - hanem azt is megmutatta: Ki jár az igaz úton - és ki tévedt a hamis útra (=ami a "bálványimádás") - Ilyen igazságszolgáltatásra ma is nagy szükség van...Jézus tud adni, Igéje által (ezért fontos naponta az "Ige mérlegére állni").

Válasz

Imre Katalin üzente 15 éve

Köszönöm a szép igei üzenetet. Szép napot mindenkinek.Üdv. Kati.

Válasz

Kováts Lajosné üzente 15 éve

Kinga, örölök, hogy így nyilatkozol!
Ha naponta együtt olvassuk Isten igéjét és együtt imádkozunk a "bálványaink "eltávolításáért, (mer szerintem mindnyájunknak van miért könyörögnünk) akkor megtapasztalhatjuk , Istenünk szerető megbocsájtását.

Szép hétvégét Neked is.
Szeretettel Ili.

Válasz

Kováts Lajosné üzente 15 éve

Erzsike! Én köszönöm, hogy a szép igével segíthettem a gondolataid rendezésében!
Örülök, hogy itt vagy közöttünk. Olvasd naponta a szívedre helyezett szép igéket és meglátod hamar ar Úr előtt tisztán találod Magadat

Szép hétvégét kívánok, mindenkinek
szeretettel Ili.

Válasz

Boros Kinga üzente 15 éve

Én is azt hittem, hogy nincsenek bálványaim, de mindig rájövök, hogy hazudok saját magamnak is, hisz ha nincs is faragott szobrom, vagy ehhez hasonló, de minden más, ami eltávolít az Úrtól az sajnos létezik s ezért igyekszem is több időt tölteni Istennel :)

Köszönöm !

Válasz

Erős Erzsébet üzente 15 éve

Köszönöm ezt a szép igét.Elolvastam és elgondolkodtam,hogy az én életemben mi az idegen Isten,ami nem hagy közelebb jutnom az Úrhoz.Sok mindenről lemondtam már,mégis ugy érzem ,egy ideje egy helyben állok,és nem tudok előbbre jutni az Istennel való kapcsolatban.Még mindig van szemét ,amit ki kell dobjak a szívemből ,az életemből,mert egyetlen vágyam,hogy növekedjek a szeretetben Isten iránt és embertársaim iránt.Még egyszer köszönöm,és áldott hétvégét kívánok mindannyiuknak. Szeretettel Erős Erzsike

Válasz

Kováts Lajosné üzente 15 éve

Köszönöm Ilike, hogy elhoztad ezt a szép igét Ez most nekem szól. Köszönöm, hogy figyelmeztettél rá.

Kívánok , békés szép hétvégét mindenkinek!
Szeretettel Ili.

Válasz

Kovács Pálné Ili üzente 15 éve

A Nagyböjt idéjén jobban odafigyelhetünk cselekedeteinkre kimondott és gondolt szavainkra,erősebben kell törekednünk a "rossz" dolgok elkerülésére .LEGYETEK EGYMÁSHOZ JÓSÁGOSAK, IRGALMASOK. Efezus4,32. Nyelvedet -amit Istentől kaptál-kedves ,csendes, békés beszédre használd, és egy napon Isten ajkáról is könyörületes szavakat fogsz hallani. Isten parancsolatai legyenek egyedüli tanácsadóid.Így utadon oha nem tévedsz el és nem jutsz bajba, hanem bizonyosan eléred a dicsőséges célt.

Válasz

Olliné Nagy Magdolna üzente 15 éve

Áldás Békesség! Nagyon szépen köszönöm, hogy itt lehetek közöttetek. Alig várom, hogy este legyen és leülhessek olvasni benneteket. Olyan sok gondolatomat megfogalmazzátok amit Én sajnos még nem tudom megtenni. Mikor olvasok akkor döbbenek meg, hogy milyen keveset tudok. Nagyon sokat kell még nekem Imátkoznom veletek beszélnem ,hogy igy tudjak erről a csodálatos Megváltómról írni! Sajnos sokszor nem ugy cselekszünk mint ahogy kellene! De itt a lehetőség és csak figyelni kell , máris megfogalmazódik GONDOLAT. kÖSZÖNÖM nektek, hogy ilyen sokat tanulhatok.

Válasz

Kováts Lajosné üzente 15 éve

Ha nagyon odafigyelünk, akkor sajnos észrevesszük, hogy bizony, bizony sok mindent nem úgy csinálunk, ahogy az Úr Jézus szertné és elvárja tólünk.
Erősen odakell figyelni a cselekedeteinkre és a beszédünkre.
Szeretettel Ili.

Válasz

Kováts Lajosné üzente 15 éve

Folytatás:
Kétségbeesés fogott el, de csak mondtam és mondtam, mikor rám jött. Aztán gondolkodni és imádkozni kezdtem. Majd rájöttem, hogy a tudatalatti tehetetlenség és félelem és gyengeség hozta ki belőllem ezeket a szavakat.
Mikor megin éreztem, hogy jönni akar, gyorsan bekaptam egy nyugtatót és hálaadással kértem az Úrat, hogy segítsen elhagyni ezt az új csúnya szokásomat.
Mire műtét után hazakerültem, már el is felejtettem az egészet, .Azóta nem jöttek a borzalmas szavak.

Válasz

Kováts Lajosné üzente 15 éve

Kedves kis Piroska! Köszönöm, az őszinteségedet, nagyra becsülöm!!!
Szerintem mindnyájunknak vannak bűneink, én is nagyon szégyenlem, de leírom, mert talán megkönnyebülök a tehertől.
Talán régen fiatal koromban én is elengedtem egy csúny kifejezést, persze nem annyra csúnyát, de nem lett volna szabad kimondani a nagyszüleim szerint.
Most jóval a műtétem előtt , észrevettem, hogy egyre gyakrabban és hangossabban mondom a válogatott szép szavakat! Döbbenet és rémület fogott el, nem értettem az okát, féltem, hogy az Úr nem lesz velem, amikor a legnagyobb szükségem lenne rá!
folytatom

Válasz

Koncsek József üzente 15 éve

Áldás Békessség!
Olyan jó hogy mindennap megtapasztalhatjuk az Úr kegyelmét és Jézus Krisztus szeretetét! Olyan jó hogy nap mint nap találkozhatunk Istennel az Ő Igéjén keresztül!
Olyan jó hogy vannak aki önfeláldozással és Istentől elhivatva nap mint nap közel hozzák Istent az Ő róla való beszéddel!
Köszönöm hogy nap mint nap olvashatom itt a közösségetekben is ezeket a szép gondolatokat és bizonyságtételeiteket!
" És majd örülnek mindnyájan, akik bíznak benned,mindörökké vígadjanak, és Te megoltalmazod őket, és örvendezzenek Tebenned, akik szeretik a Te nevedet" (Zsoltárok 5,12.)
Szép estét mindenkinek!

Válasz

KIss Sándorné Marika üzente 15 éve

köszönöm

Válasz

Szász Piros üzente 15 éve

/Előző Folytatása /
Ezt a hosszú mesét azért irtam le , hogy érzékeltessem, rossz szokásainkat ( szerintem) akkor tudjuk elhagyni, ha érezzük annak jelentőségét, kell egy bízonyos érettségi időszak , úgy életünben, mint hítünkben . Na , mikor már még a gondolatától is ,,kiborsóztami " egy -egy ilyen régi bűnömnek, akkortól éreztem Istent a legközelebb hozzám. - Aztán félelmemben éltem a szűlői jogaimmal és a két gyermekemnek még azt sem engedtem meg, hogy a ,, hülye " szót kiejtsék egymás felé, nem, hogy Istenunket káromolnák. Hála legyen az Istennek nem ellenkeztek és betartsák amai napig. Én ezt nem az én érdememnek tartom, hanem annak, hogy Urunk igy bocsájtott meg nekem.
Köszönöm Uram, hogy engedted felismernem a rosszat és, hogy most ezt leirhattam ismeretlen testvéreimnek . Ámen

Válasz

Szász Piros üzente 15 éve

Kedves Ilike ! Szép mint mindig ! Azt, hogy tanulságos már nem is irom ide, hisz minden irás ,ami Istennel kapcsolatos az csak tanúlságos lehet. Hogy kit ,hogy érint és mikor ez a fontos szerintem. Előrebocsájtom, nem vagyok bíztos, hogy jól gondolom- e. Amibe biztos vagyok az az, hogy a Hittudományin tanuló leányom, elég sokszor,, megmossa a fejem " bízonyos szokásaim miatt. ( Titok kéne legyen ,de én nektek leírom: horoszkopot olvasok néha stb. ) Illedelmesen meghallgatom amit mond, igazat adok neki és tovább is olvasom. Ő nem tudja, hogy létezik ennél nagyobb bűnöm is. Gyermekkoromban a kemény vallásos nevelés mellett ( egyszerű munkásemberek voltak szűleim ) , lehet hogy csak hecc nek fogtam fel, de gyakran káromkodtam. Fel sem fogtam szerintem mit teszek,de most ha csak rágondolok iszonyú büntúdatom van. Folyt. köv.

Válasz

Villányi Péter üzente 15 éve

Ez a Tízparancsolat egyik igéje is. Ha jobban utána nézünk, kiderül, hogy nincs benne egyetlen egy sem, amiben valahogy ne vétkeztünk volna.

Válasz

István Halhóber üzente 15 éve

Köszönöm.

Válasz