Sándorné Ablonczy Zsuzsanna üzente 14 éve

Elnézést kérek mindenkitől, a parázs vitát úgy látom, én kezdtem el. Nem akarok megsérteni senkit sem! Valóban egy lényeges dolog van a keresztyén hitben, hogy Jézust elfogadjuk életünk megváltójának, és az Ő tanácsai szerint éljünk. Ezen felül pedig édes mindegy, melyik felekezet tagjai vagyunk is. Apró eltérések még református - református között is akadnak. Nem tudtam, hogy ebben a klubban vannak nem reformátusok is, de már tudom, és nem gondolom, hogy ez a tény gond lenne. A mi gyülekezetünkbe is járnak katolikusok is, ott sem okoz ez gondot, hiszen együtt is imádhatjuk Istent minden gond nélkül. És én is voltam már misén... Szóval ez nem probléma szerintem. -folyt. köv.-

Válasz

Sándorné Ablonczy Zsuzsanna üzente 14 éve

Én csak abban látom a problémát, ha az egyes felekezetek tagjai (legyen az bármelyik), nincsenek tisztában a saját felekezetük tanításaival. Mert így összemosódnak a dolgok, és már nem is tudjuk, valójában mért is tartozunk oda (mert annak kereszteltek, vagy a nagyszüleink oda jártak stb...). Ezzel pedig legalább olyan fontos dolog tisztában lenni, mint hogy miért magyar vagyok, miért nem román, vagy egyiptomi.
Ezért gondoltam, hogy egy új fórumtémában ezt végig lehetne vezetni, írni, és ha lesz időm rá, meg is fogom tenni rövidesen.
Addig is még egyszer ne haragudjatok rám, nem akartam feszültséget szítani!!!
Zsuzsa

Válasz

Sárközi Dezsőné üzente 14 éve

Kedves klubtagok. A bejegyzést én tettem fel. Elnézést kérek azoktól, akiket esetleg megbántottam, nem akartam. A vers tetszett nagyon és végeredményben valóban nem a Szűz Mária volt az első, de Ő az, akihez imádkoznak a nők milliói, hogy csodát tegyen, és gyermekük lehessen. Csak azért, hogy mindenki megnyugodjon én is református vagyok, bár megmondom őszintén nem járok templomba, csak ritkán. Akkor is katolikusba , mert ahol lakom az van. Istenhez otthon is imádkozhat mindenki mert akkor is meghallgatja Őt . Ági

Válasz

Kováts Lajosné üzente 14 éve

Kedves Klub Tagok, Sírva írom ezt a hozzászólásomat, mert ilyet, még nem láttam, hogy szabad ennyire megfeledkezni arról, hogy a mi drága Úrunknak is sír a lelke és vérzik a szíve miattunk. Kérlek titeket, béküljetek ki ,ne hajtsátok álomra a fejeteket, haraggal a szívetekben.

Szeretettel Ili.

Válasz

Kováts Lajosné üzente 14 éve

Na ebből elég gyerekek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szépen kérlek mindnyájatokat, ne vitatkozzatok egymással! Micsoda ellenségeskedés verte fel itt a fejét? Mióta én itt vagyok lassan 3 éve, még erre nem volt példa, hogy ilyen hangon beszéltek egymással a tagok.
Így nyilvánul meg bennetek az Úr Jézus szeretete, erre tanított benneteket?
Én olyan büszke voltam a mi kis klubunkra, és mindég mondtam, hogy nincs még egy ilyen klub, ahol ennyire megértjük egymást és segítjük egymást , mint itt.Ez volt a "BÉKE SZIGETE"!!!! ezt mindenki tudta!!!
Én bocsánatot kérek mindenkitől, mindenki nevében, mert szégyenlem azt amit itt olvastam.
Kovács Ilike bocsánatot kérekTőled más nevében, neharagudj, és maradj továbbra is velünk, mert szükség van Rád!!!
Pap István Tőled is bocsánatot kérek, ne mondjatok egymásnak ilyenekt.!Mindenkire szükség van itt.
Próbáljunk tovább is szeretetben, békében élni egymás mellett és egymással, mint eddíg
Isten áldását kérem mindnyájunkra, Szeretettel Ili.

Válasz

NAGY MARCAIKA üzente 14 éve

Nagyon szépen leirtad köszönöm Erzsike.

Válasz

Erős Erzsébet üzente 14 éve

Kedves klub Társaim!Ne azt nézzük ,ami szétválaszt minket,hanem ami összeköt!Az Úr Jézus szeretete gyűjt egybe minket,felekezetre való tekintet nélkül,itt ebben a klubban is.Én katolikus vagyok,és mindig örömmel olvasom ezt az oldalt és más református oldalakat is.Hiszen mindannyian eggyek vagyunk Jézus Krisztusban.Imádkozzunk az egységért és azokért a testvérekért ,akik nem tudják elfogadni egymást,mert ez Isten akarata.Szeretettel Erzsike.

Válasz

NAGY MARCAIKA üzente 14 éve

A mi lelkészünk mindig szeretettel fogad minden érdeklödőt az Istentiszteleten teljesen mindegy,hogy Katolikus vagy sem.Söt a kisfiam szeptembertől a Pálapostol egyházi iskolába fog járni.Itt Katolikus hittan és Református hittant is tanitanak.Mégis szeretetben nönek fel a diákok már évek óta.Mert tisztelik egymást!!!!soha nem volt még összetűzés ez miatt.TESTVÉREIM!!kiközösiteni valakit csak azért mert Katolikus csúnya dolog..

Válasz

Kovács Pálné Ili üzente 14 éve

Azt , hogy ki, mit és hol mondott ,nemértem miért kell idehozni ebbe a klubba, bocsánat kedves István , hogy katólikusként eddig itt voltam ebben a klubban . Isten Áldja kedves mindnyájukat. Szerettel Ili.

Válasz

Pap István üzente 14 éve

Talán még annyit tennék hozzá, hogy minden vallást tisztelni kell nagyon híve vagyok az Ökumenikus gondolkodásnak de csak akkor ha azt látom, hogy a római katólikus testvérek is ezt teszik ha Ők is megbecsülik a református hitet akkor nagyon nagy szertetttel fogadom az Ő akármilyen szentségüket de elvárom, hogy az oda vissza alapon legyen.Akkor amikor egy katólikus pap azt mondta a reformátuspapról, hogy az nem is pap mert az Ő vallásuk szerint n incs felszentelve.Mindezt mondta egy theologiaiprofessornak. Szóval szívesen és szeretettel fogadok minden hívő embert el de csak akkor ha nem akarják rám erőltetni az Ő igazukat és a dogmájukat,
Pap István

Válasz

Pap István üzente 14 éve

Talán elfelejtettétek, hogy a Reformátusok klubjában vagyunk?Ezt a szűzMária szöveget a római katólikusok szokták mondani talán úgy gondolom, hogy a református hitben nem egészen ez a jellemző .Természetesen tiszteletben tartjuk de .................?!!!!
Pap István

Válasz

NAGY MARCAIKA üzente 14 éve

Sziasztok! szerintem teljesen mindegy hogy református,katolikus,evangélikus stb valaki.Ha betartjuk az Úr parancsát.És a szerint élünk Isten szemében egyformák vagyunk és egyenlöen szeret minden jo embert a földön.Sőt ő még a rosszakat is szereti és megbocsát.Én református vagyok de tiszteletben tartok minden vallást...Egyépként köszönöm Ilike,hogy olvashattam a szép verset.És nagyon szép dolog volt máriáról irni szerintem "anyák napján"

Válasz

Kováts Lajosné üzente 14 éve

Drága klub Tagok! Nem szeretném, ha most itt vita lenne ebben a kérdésben!
Kérlek benneteket, hogy békességben olvassuk egymás imáit, mint eddig!!!!
Ebben az ökumenikus élő gyülekezetben ami itt van, semmi súrlódás nincs!!
Amíg én a kórházban nagy beteg voltam és utánna a lábadozásom idején is a katolikus testvérek is imádkoztak éertem itt a református klubunkban!

Abban igaza van Zsuzsának, hogy meg kell ismerni a református vallás történetét, mert sajnos sokan nem tudnak róla semmit
Így én megkértem Zsuzsát, hogy a fórum oldalon nyisson ezzel kapcsolatban egy új oldalt, ennek a sorozatnak.

Szép estét kívánok mindenkinek!
Szeretettel Ili.

Válasz

Kovács Pálné Ili üzente 14 éve

Köszönöm a szép imát .Ili

Válasz

Kovács Pálné Ili üzente 14 éve

Kedves Zsuzsanna ! Sírnom kell és zokognom, ha nem fér el egy klubban két felekezetü ember , és nem fogadjuk el a másik imáját, akkor nincs értelme , hogy keresztényeknek valljuk magunkat.Szomorúság tölt el e sorok olvasása után, én római katólikus vagyok de a legnagyobb tisztelettel vagyok a másfelekezetü testvereimmel szemben , szívesen elmegyek a református Isten tiszteletre is ahol szívesen fogadnak , sőt mondják ha van időm menjek gyakrabban.Mikor a klubb vezetőnk Ilike beteg volt tőllük kértem imafüzetet , hogy tudjak imátkozni ne csak katólikus imát. .............Szerettel Ili.

Válasz

Sándorné Ablonczy Zsuzsanna üzente 14 éve

Bocsánatot kérek, nem akarok bántó lenni, de ez itten egy református oldal. Márpedig a mi vallásunk nem imádkozik Szűz Máriához... Merthogy ő is ember volt, igaz, hogy kiemelt szereppel, de mégiscsak ember. Ugyanúgy született és meghalt, mint mindenki más. Attól, hogy valaki Istentől kiemelt szerepet kap, nem jelenti azt, hogy halála után bárkiért is közbenjárhat! (Lásd: Gazdag és a Lázár példázata). Ezenkívül a szentség fogalmais lényegesen különbözik a katolikus és református dogmatikában, amit most inkább nem fejtenék ki...

Válasz