Palfi Irma üzente 14 éve

Hat sajnos nagyon sokszor elveszitjuk a turelmunket, nem figyelunk kellokeppen egymasra es fokepp azt felejtjuk el,hogy az Ur az ajtonk elott all. Nagyon tanulsagos ez az ige es ugy ereztem ,hogy ma csak nekem szolt.Koszonom es mindig halas vagyok amikor ezeket az igeket olvashatom.

Válasz

Villányi Péter üzente 14 éve

Mindig csapda, amikor egy-egy bibliai részről azt gondoljuk, hogy azzal valaki mást kell megleckéztetni. A biblia elsősorban nekem szól, rám vonatkozik. Ha ezt már tisztáztam, akkor erről beszélhetek mással is.

Válasz

Laczik Edit üzente 14 éve

Köszönöm Ilike az igét és tanítást.

Válasz

Boros Kinga üzente 14 éve

Nemcsak megbocsátani kell tudni, hanem felejteni is meg kell tanulni.

Válasz

Kovács Pálné Ili üzente 14 éve

Gyarlóságainkból fakad, hogy hirtelenek meggondolatlanok vagyunk és nem érezzük olykor a kimondott szavaknak súllyát. De ha tudunk és akarunk bocsánatot kérni békesség vesz körül bennünket. Szép Békés napokat kívánok mindenkinek.

Válasz

Bízó Tili üzente 14 éve

Amikor az értetlenség körül vesz,nézzünk magunkba és próbáljunk reálisak lenni,önmagunkkal szemben,de mások fele is.Kérjük Istent,hogy lássunk tisztán lélekkel és ésszel is.Akkor,bármilyen következtetésre jutunk,mondjuk ki(ahogyan Póka György is említi)
,,Tudom,hogy az én megválltóm él,,-mert a megoldás csak Tőle származhat.

Válasz

Simon Zsóka Mecin-Mecs üzente 14 éve

Tanulságos:tudni kell egymástól bocsánatot kérni,amit nem sok ember tesz meg.

Válasz

Poienaru Katalin üzente 14 éve

Mennyire iga; sajnos nagyon hajlamosak vagyunk hogy minden foldi vitaban,itelvezesekben,pletykakban resztvegyunk. Iljenkor a az elaludt tanitvanyok jutnak eszemben; meg ha a lelek eros a test gyenge, ugyeljunk s legyunk resek , ne adjunk heljet a satannak a vadlonak
Koszonom Ilike az Iget
Katalin

Válasz

Kissné Magdi üzente 14 éve

Pirike!
Hibáiddal és a jó megbocsájtó természeteddel nem vagy egyedül .
Áldott napot kívánok Mindenkinek.

Válasz

Kissné Magdi üzente 14 éve

Uram én Istenem ha valamiben nem értek egyet, adj nekem nyugalmat és türelmet ,hogy nebántsak meg senkit. Köszönöm Atyám. Ámen

Válasz

Grünfelder Ida üzente 14 éve

Nagyon köszönöm az IGÉT. Sajnos a bajunkat, bánatunkat másokon vezetjük le. De talán a Jó Isten megbocsájt, mert megtanultam, hogy utána bocsánatot kérek és próbálom a szeretetemmel kimutatni, hogy hibáztam.
Békés napot kívánok.

Válasz

Burján Éva üzente 14 éve

Köszönöm az ígét

Válasz

poka gyorgy üzente 14 éve

A Jak.5,11 arra kkesztetett,hogy ujra olvassam a Job konyve 19-edik reszet.Ebben a fejezetben csucsosodik ki Job szenvedese,es pedig a 19-edik versben.idezem:Megutalt minden meghitt emberem:akiket szerettem,azok is ellenem fordultak.Es egy par verssel tovabb ki tudja mondanni Mert en tudom,hogy az en Megvaltom el,es utoljara az en porom felett megall.Es miutan ezt a boromet megragjak,testem nelkul latom meg az Istent. Job 19;25,26.
Hat testvereim,adja meg nekunk is az Ur,hogy szenvedeseink kozepette mi is ki tudjuk mondanni amit Job.
Aldott szep napt kivanok mindenkinek

Válasz

Varga Erzsebet Maria üzente 14 éve

Istenem ,taníts meg mindig szeretetben élni Erszike

Válasz

Nagy Zoltán üzente 14 éve

Megható.Szeretetre int.Én is szeretném igy élni életemet.Ezért imádkozom a Jó Istenhez.

Válasz

Szász Piros üzente 14 éve

Köszönöm ilike ! A mai igével az én legnagyobb hibámra tappintottál rá.Folyamatosan morgolódok valamiért. Én gyermekkoromtól megszoktam egyfajta életformát és nehezen tudom tolerálni a mostani világ lazaságát. Szerencsére inkább családi meg baráti körben mutatom ki türelmetlenségemet és igy olyan nagy bajt nem hozok vele magamnak, mivel ők jól ismernek.Mivel szókimondó is vagyok, azonnal tudatom nemtetszésemet. Igaz ezt a rossz természetemet ellensúlyozni a Jó Isten megáldott jó természettel is . Azonnal tudok bocsánatott kérni és még eddigi életem folyamán ilyen okkal haragba még nem kerültem senkivel. ( mivel haragot sem tudok tartani ) Folyamatosan kérem az Úrat, hogy adjon erőt természetem féken tartásában. ( Hát nem mindig síkerül. ) A jó az egészben az , hogy én tragikusabbnak fogom fel ezt mind a családom. Ők úgy szeretnek hála Istennek, amilyen vagyok. Kívánok mindannyiunknak erőt és tűrelmet Istentől, és ha nem jön össze, akkor megértő és szerető családott mindenkinek.

Válasz