Szathmáry Olga Ottilia üzente 14 éve

Szerintem nem is a keresztet felvenni a nehéz, hanem folymatosan cipelni...

Jézus is meg-meg botlott a KERESZT súlya alatt! Ne csodálkozzunk azon, hogy folyamatosan meg- meg botlunk mi is a saját keresztünk vitele során utunkon! Szerintem a tanítás arról szó, hogy az úton miként kell Isten segítségével tovább vinni a keresztünket!
Egyfajta próbatétel, hogy amikor nagyon nehéz a teher képesek vagyunk-e elgondolkodni cselekedeteinken és valóban a lelkünket megtisztítva - tovább haladni!

Sokszor nehéz, nagyon nehéz! Ilyenkor esne jól embertársainktól egy jó szó bíztatás!
Szerintem Isten minden kimondott jó szóban, kéznyujtásban, ölelésben ott van és bíztat! Irányítja a mi tudatunktól függetlenül is cselekedeteinket, de a döntéseket NEKÜNK KELL MEGHOZNUNK! Ezt a szabadságot megkaptuk Istentől!

Nagy megnyugvás a hit ereje, a gondviselésé, a kegyelemé...

olgi

Válasz

Halasi Borbála üzente 14 éve

Köszönöm az "ÍGÉT", sajnos nem könnyű a keresztet felvenni egy olyan közegben ahol csak a pénz, a cím a rang , az ezekért a mulandó dolgokért folyó harc van körülöttünk. Békés szép napot kívánok.

Válasz

Laczik Edit üzente 14 éve

Köszönöm Ilike a mai szép igét és tanítást.

Válasz

Kovács Pálné Ili üzente 14 éve

Szeretem a böjti időszakot , nem csak azért mert jobban mértéket tartok a magamhoz vett élelmekből, hanem próbálom lelkem szennyezetségét is tisztítani.A bünbánati idő alkalmas arra, hogy jóvá tegyük vétkeinket.Egy húsvétkor JÉZUS SZENVEDÉSÉT IMÁTKOZTUK társaimmal. Mikor a szent mise vége volt , oda jött egy asszony akivel nem volt felhőtlen a kapcsolatom és azt mondta jó volt hallgatni ahogyan imátkoztam. Boldog voltam, mert megtisztult egy ut mely kettőnk között volt. Már nem kerültem a vele való találkozást , mondtam Neki jó igy menni az úton , hogy üdvözöljük egymást. Sokat elgondokodom nem kell nekünk mindenkivel piszi palytásoknak lenni csak tudjunk kimondani egy egészséges üdvözlést. Már szebb lenne a világ.

Válasz

Szász Piros üzente 14 éve

Köszönöm az igét és tanítást.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Ilike köszönöm a mai igét is, üdvözlettel István.

Válasz

Bízó Tili üzente 14 éve

Könyörögjünk Istenhez a lelki ébredésért,a józan gondolkodásért,hogy helyesen tudjunk dönteni.Használjuk a bibliát,ott mindenre választ lehet kapni és útmutatást,hogyan böjtöljünk indulatainkban,tetteinkben.
Uram segíts,hogy helyesen értelmezzem tanításaid és amennyire tőlem telik tudjak csöndes békét teremteni önmagamban és környezetemben.
Ámen

Válasz

Kováts Lajosné üzente 14 éve

Köszönöm a kedvességeteket! Én is kívánok mindenkinek,!
Békés szép , napokat.

Szeretettel Ili.

Válasz

poka gyorgy üzente 14 éve

KIE LESZ AZ URALOM ?(hatalom)
Hat foldi uralmak jonnek mennek,(4-8 evenkent,vagy maskent is) valtoznak,egyik elveszik es jon mas helyebe de mind mulando,es ez igy van jol.
Az orok hatalom az ISTENE,ahogy az egyik szep enekunkben is irva van:
" Az ISTENE a hatalom,a mennyen,foldon poklokon:
Karja legyozhetetlen !
Ki ovele tusara szall,mit er a kard a kopjaszal
Az O hatalma ellen ! az O hatalma ellen ! "
Aldott szep napot kivanok mindenkinek !

Válasz

Burján Éva üzente 14 éve

Köszönöm Ilikém!

Válasz

Varga Erzsebet Maria üzente 14 éve

ISTENÜNK, kérünk adj erőt a kereszt hordozásához és ,hogy tudjunk mindig engedelmesek lenni .ISTEN ÁLDJON Ilike ,köszönöm a mai IMÁT ,egy nyugodt napot

Válasz